Berthe Sibma - Lichaam en Geest

Krul

Behandelingen Geest

Prijslijst

Duur (Min) Prijs (Euro)
Voetreflextherapie 60 55
Biotensor 30 30
60 55
Magnetiseren 45 45

Wat is Voetreflextherapie

Bij het instituut Sonneveld in Utrecht ben ik geslaagd voor de driejarige H.B.O.-opleiding voor Voetreflextherapeute.

De wortels van de voetreflextherapie ligt hoogstwaarschijnlijk in China en India waar deze massagetherapie al vroeg werd gebruikt. Maar ook de Egyptenaren en Indianen kenden deze vorm van voetmassage al duizenden jaren. De voetreflextherapie werkt via gerichte massages van reflexzones, energiebanen en energiepunten onder en op de voeten. De therapie bestrijdt niet alleen de symptomen maar pakt tevens oorzaken aan. Voetreflextherapie brengt lichaam en geest volledig tot rust en het ontspannende en energiegevende effect blijft langere tijd merkbaar. Het is een zachte en aangename behandeling.

Wat houdt een voetreflextherapie in

Voetreflex gaat ervan uit dat ons hele lichaam weerspiegelt in onze voeten. Al onze botten, zenuwen, organen en weefsels hebben een reflexzone op de voeten. Door het behandelen van deze reflexzones(drukpunten) wordt de gezondheid van lichaam en geest bevorderd. Onder onze voeten zitten duizenden zenuwuiteinden. Deze corresponderen met organen, lymfeklieren en andere delen van ons lichaam. Door druk uit te oefenen op een bepaalde zone gaat er een seintje naar onze hersenen. De hersenen sturen een prikkel naar het bijbehorende orgaan en hierdoor wordt het orgaan gestimuleerd in zijn werking. Via de drukpunten (zones) behandel je dus die delen of organen die ermee in contact staan. Lichaam en geest komen in balans. Afvalstoffen worden afgevoerd en voedingsstoffen worden aangevoerd.

Voor een preventieve werking is 4-6 weken behandeling voldoende.

Welke klachten kunnen behandeld worden

Psychische klachten:

Voetreflextherapie is geen vervanging van de reguliere geneeskunde maar kan bij veel klachten verlichting geven of ze zelfs laten verdwijnen. Vooral bij stressgerelateerde klachten kunnen, of ze zich nu fysiek of psychisch uiten, het effect groot zijn.

Zo’n 75% van de hedendaagse aandoeningen kan worden toegeschreven aan stress en spanning. Daardoor kunnen er op verschillende manieren ernstige en minder ernstige aandoeningen aan het lichaam ontstaan. Spanning is een knellende band waarmee het lichaam wordt afgesnoerd, met ernstige gevolgen.

Staat uw probleem hierbij niet aangegeven informeer dat bij mij of een behandeling voetreflex kan helpen.

Hoe ziet een behandeling eruit

Bij de eerste behandeling bespreken wij uw klachten. Tevens krijgt u een ontspannende voetmassage. Naar aanleiding van de intake stel ik een behandelplan op. We bespreken de voortgang. Zodoende kan ik het behandelplan bijstellen. Makkelijk zittende kleding is aan te raden. etc.

60 minuten: 55,00 euro

Werken met de Biotensor

De Biotensor is een uniek instrument; het is het vervolg op de pendel; de Biotensor werkt sneller en preciezer dan de pendel.

In mijn praktijk werk ik dagelijks met de Biotensor en geniet van de ongekende mogelijkheden die hij mij biedt. Want zoals bekend bestaat alles in het universum uit trilling en alles, maar dan ook alles, heeft een eigen trilling. Ook alle organen hebben hun eigen trillingen ten opzichte van elkaar en de Biotensor meet deze verschillen feilloos.

De Biotensor is een hulpmiddel om al deze trillingen op te vangen en alle onderlinge verschillen waar te nemen.

U kunt een vraag stellen en de pendel zal d.m.v. een horizontale beweging nee reageren en door verticaal te bewegen ja beantwoorden.

Je kunt uittesten:

30 minuten: 30,00 euro

60 minuten: 55,00 euro

Magnetiseren

Voor een consult van een magnetiseur hoeft u niet perce ziek te zijn.

Wat is magnetiseren

Zichtbare en niet zichtbare problemen kunnen met behulp van magnetiseren verholpen worden. Het is een van de oudste natuurlijke geneeswijzen en wordt op de dag van vandaag toegepast bij herstel of verbetering van gezondheidsproblemen. Magnetiseren is het werken met kosmische, universele energie die overal om ons heen aanwezig is en gebruikt kan worden om clienten in balans te brengen zowel op geestelijk als op fysiek nivo.

Hierdoor ruim je blokkades op, waardoor de fysieke en traumatische ervaringen verdwijnen en het lichaam weer gezond kan worden.

Tijdens de sessie met de client verwijder ik de negatieve energie in de aura (het energieveld van de mens) en de chakra’s (de energie centra in het lichaam) en plaats ik positieve energie in dit energieveld en het lichaam. Ik, de magnetiseur/energetisch therapeut, maakt hierbij gebruik van kleuren die ik visualiseer, waardoor de balans sneller herstelt en blokkades sneller opgeruimd worden.

De werkwijze van de magnetiseur

Wanneer de client voor het eerst behandeld wordt door de magnetiseur zal een belangrijk deel van de therapie-sessie bestaan uit het informatie verschaffen over de werkwijze van de magnetiseur en het magnetiseren in het algemeen. Zo wordt de energie die de client ontvangt altijd via de handen van de magnetiseur overgebracht. De magnetiseur plaatst zijn handen vlak boven het lichaam. Bij plaatsen waar pijn is zullen de handen langer aanwezig zijn. Magnetiseurs ervaren vaak tijdens het magnetiseren dat er negatieve energie wordt overgenomen. Hierdoor zullen de handen regelmatig afgeschud worden.

Ervaringen van de client tijdens het magnetiseren

Welke klachten kunnen behandeld worden

Depressie, faalangst, onzekerheid, lusteloosheid, slaapproblemen, agressie en een velerlei klachten op fysiek nivo.

Duur van behandeling

De therapie-sessie duurt 3/4 uur. Indien na drie sessies geen resultaat wordt behaald stopt de behandeling. Het aantal keren kan 5 sessies tot 10 keer zijn. Bij chronische klachten kan dit langer duren.

Magnetiseren is niet zweverig. Ik werk op basis van nuchterheid, kennis en intuitie.

45 minuten: 45,00 euro

Krul